;
Новини

ИЗБРАНО ОТ „ЕКРИЕ“

infea.bg

„Погледни към дома, ангелe: История на погребания живот“ от Томас Улф.

Първи роман от заблежителното творчество на американския писател Томас Улф. Роман за жаждата за по-възвишен интелектуален живот.

Книгата е написана през 1929 г. и се смята за силно автобиографичен американски билдунгс роман. Неин редактор е друга голяма фигура в американската литература Максуел Пъркинс.

След публикуването на романа, Улф добива голяма популярност. „Ангелът” и до днес е смятан от критици и читатели за най-значимото му произведение.

Издателство „Екрие“ представя това забележително произведение в обновено и преработено издание, с ново художествено оформление и корица, с нов предговор на великия Максуел Пъркинс.

В „Погледни към дома, ангелe: История на погребания живот“, Улф пресъздава живота на едно семейство в малко градче на американския Юг – семейство Гант, което много прилича на семейството на автора, а Юджийн Гант в значителна степен представлява литературен автопортрет на самия Томас Улф.

Семейна история, в която главния герой е най-малкият син в многочислена фамилия от шотландско-ирландски произход. Децата, четири момчета и две момичета, изграждат характерите си и се борят за индивидуалност в обстановка, създадена от сливането на „два мощни егоизма” – на бащата и на майката. Градчето Олтамонт в Южна Каролина – летен курорт, местност и климат с лечебен ефект за туберкулозни, е тясно за малкия Юджийн, надарен с голям ум и любознателност.

Той става „ученият” в семейството и е обект едновременно на завист и обожание от страна на братята и сестрите си – единствен, успял да се измъкне от убийствената посредственост на инертния провинциален живот.

Ако сте ценители на стойностната литература, този роман със сигурност ще ви впечатли.

Издава издателство „Екрие“.

Откъс от романа може да прочетете на сайта "Жасмин":

Творбата на Томас Улф вече е на книжния пазар, може да я поръчате и онлайн на нашата страница или да си я закупите лично от нашата малка и уютна книжарница в МБАЛ "Св. София" в София, бул. „България“ 104, кв. Манастирски ливади-Запад.