;
Новини

Мира Папо – член на Дружеството на пловдивските писатели

infea.bg

С радост споделяме с вас, че нашият автор Мира Папо бе приета за член на Дружеството на пловдивските писатели.

Мира Папо написа книгите „Пловдивски потайности“ и „Разкази от града на тепетата“, а ние от издателство „Екрие“ ги издадохме през 2019-а година.

В дружеството на пловдивските писатели членуват повече от 100 писатели, поети, литературни критици и др., живеещи в Пловдив. Председател на Дружеството е писателят и журналист Антон Баев.

Ето какво сподели за читателите на „Екрие“ Мира Папо, след като разбра, че вече е част от голямото писателско семейство на Пловдив:

„Имах честта да бъда поканена за член на Дружеството на пловдивските писатели лично от Антон Баев и радостта ми беше огромна, когато кандидатурата ми беше одобрена. Днес вече съм член на Дружеството на пловдивските писатели и това не е само огромна чест за мен, но и отговорност, защото писането е кауза преди всичко. Кауза към читателите и това, което искаш да им кажеш с книгите, кауза към език, народност и принадлежност. Кауза за един по-добър живот, защото във всеки един от нас трябва да има лично, индивидуално противопоставяне на злото и избор на доброто.

Писателят е длъжен да служи на истината, която не винаги е красива и удобна, но читателите просто трябва да знаят Истината, защото тя е и история. Нашата си история, Българската.

В частност е историята на Пловдив, моя град, завинаги в сърцето ми!

Признателна съм на големия пловдивски писател, поет и журналист - Антон Баев, който от сърце работи за популяризирането на пловдивските писатели, не само в България, но и в Европа. Нещо повече. Антон Баев винаги е подавал ръка на млади и непубликувани автори да развият таланта си и да намерят своето място в литературната гилдия на Пловдив.

През 2005-2007 година Антон Баев водеше сбирките на Поетическа академия "Добромир Тонев" и всички негови ученици станахме добри писатели, поети, които издадохме по няколко книги.

Това означава, че той е бил добър учител за нас.

Благодарим ти от сърце Антон Баев!“

Издателство "Екрие" поздравява Мира за признанието.

Мира, желаем ти здраве и много успехи!

Книгите "Разкази от града под тепетата" и "Пловдивски потайности" може да намерите в книжарската мрежа у нас, в нашата книжарница, както и да поръчате онлайн на нашия сайт.