;
Новини

Мира Папо

infea.bg

Издателство "Екрие" издаде през 2019 г. две книги на българската писателка Мира Папо - „Разкази от града под тепетата“ и „Пловдивски потайности“.

Да четеш „Разкази от града под тепетата” е като да се потопиш в друга вселена – онова място, в което читателят остава сам с героите и техните перипетии, емоции, надежди, любов. Разделени в две големи части, разказите са изпъстрени едновременно с житейски случки, огромна доза хумор и още толкова сълзи. Защото Мира Папо успява да пресъздаде всяка емоция и усещане, докосвайки скрити чувства и желания у нас, които те карат да четеш още и още. Талант и умения , вплетени в магически реализъм, оживяват в тези човешки образи и съдби. Книгата пленява с магия и реалност, страст и желание, разкривайки човешките ни слабости, но и сила с Вярата и Любовта.

Романът „Пловдивски потайности“ на Мира Папо разказва за „изгубеното поколение“ на дългия преход. За душевно опустошените му жертви, претърпели пълно крушение, за неговия вътрешен свят и философия на живота. Книгата разказва за една разтърсваща и вълнуваща любов. За нея, Мира Папо казва: „Тя е жестока, дълбоко трагична, защото е предварително обречена в днешното време на материализъм и бездуховност“. Романът пресъздава историята на Ромео и Жулиета на българската „демокрация“ и тяхната отчаяна борба за физическо оцеляване.

Повече за Мира Папо и нейните книги може да прочетете на сайта на ЕКРИЕ.