;
Трениране на Успешни Родители (ТУР)

За първи път ТУР в Хасково - представяне

infea.bg

Понеделник, 11 март 2019 г. от 18:30 ч. до 19:30 ч.


В зала Знание, бул. Съединение 10, ХасковоПредставяне на програма "ТРЕНИРАНЕ НА УСПЕШНИ РОДИТЕЛИ" на д-р Томас Гордън, която ще стартира с нова група в град Хасково през месец април 2019 г.


Вход: СВОБОДЕН


За кого е подходяща програма ТУР?


Програма ТУР е подходяща за родители на деца и ученици, организации работещи с деца и семейства, социални работници, психолози, ресурсни учители, екипи на ЦОП, медицински кадри, екипи на детски градини.


Отговор на този и други въпроси, ще получите лично от Мария Кунчева - психолог и кариерен консултант и Йорданка Дикова, главен начален учител, сертифицирани инструктори по програма ТУР.


Заповядайте! Поканете и приятели!


ТУР е пионерска програма в обучаването на родители и професионални кадри в умения за ефективно общуване и разрешаване на конфликти и е първата по рода си, която развива специфична методология за решаване на семейни конфликти.


Програмата ТУР е предназначена да преподава философия и умения за общуване, които ще помогнат на родителите да подобрят отношенията със своите деца и другите значими в живота им хора.


Основана през 1962 г. в Калифорния, международната програма Parent Effectiveness Training (P.E.T) с еквивалент на български език – Трениране на Успешни родители (ТУР) се преподава в САЩ и в повече от 50 страни, от над 100 000 сертифицирани инструктори.


Основателят е д-р Томас Гордън (1918-2002), световно признат пионер в решаването на конфликти при общуването на родителите с техните деца, на учители с ученици, номиниран три пъти с Нобелова награда за мир, носител на голямата награда на Калифорнийската психологическа асоциация за цялостен принос, основател на международния институт „Gordon Training International “, известен с „Mетода на Гордън“ – първоначално използван за подобряване на отношенията между родители и деца, впоследствие развит и прилаган като общовалиден метод за подобряване на всички видове човешки взаимоотношения, прилаган успешно в цял свят. Автор е на девет книги, издадени на 40 езика в общ тираж от над 6,5 милиона екземпляра, в които описва подробно метода си. Милиони участници са преминали обучение в неговите курсове.


ТУР се преподава само от инструктори и представители, обучени и отличени със сертификат от организацията на д-р Гордън – Gordon Training International.


ТУР е най-имитираната програма за родители по света. Д-р Гордън е наричан „бащата на обучаването на родители“.


Курсът ТУР е оценен от над 60 независими проучвания.


Представителството на Институт „Gordon Training International ” за България функционира от гр. Бургас от началото на 2011 г. и притежава авторските права върху международните образователни програми Parent effectiveness Training (P.E.T) с еквивалент на български Трениране на Успешни Родители и Teacher Effectiveness Training (T.E.T) с еквивалент Трениране на Успешни Учители за България, които от 1962 г. и съответно 1965 г. се използват като метод за обучение на родители, учители, професионални кадри работещи с деца и младежи, в умения за ефективно общуване и разрешаване на конфликти, не само в САЩ но и в още 50 страни по света.


През ноември 2011 г. и април 2014 г. представителството за България съвместно с Институт Gordon Training International проведе обучение за инструктори професионалисти по програмата Трениране на Успешни Родители.


От началото на 2012 над 1000 участника от страната, родители, възпитатели, ресурсни учители, социални работници преминаха практическо обучение по програмата Трениране на Успешни Родители.


Заявете своето присъствие на телефон: 0885 83 73 96


Благодарим Ви!